T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / EFELER - Murat-Hale Küçükoğlu Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Duyusal Analiz Teknikleri

Gıda endüstrisinde elde edilen ürünün amaçlanan kaliteye uygunluğunun ölçülüp değerlendirilmesi ve tüketiciye ulaşıncaya kadar kontrol edilebileceği bir sistemin oluşturulması önem taşımaktadır.Duyusal analiz, insan duyularının (görme, koklama, tatma, dokunma veya işitme) bir enstrüman ve duyularının tepkilerini ölçen, analizleyen,  açıklayan bir disiplindir.Bu bağlamda okulumuz Gıda Teknolojisi Alanı 11.sınıf öğrencileri ders öğretmenimiz Özgür Neşe ÖZEN eşliğinde  Duyusal Analiz teknikleriyle gıdalarda kalite belirleme çalışmalarına başladılar.

13-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2022 - Güncelleme: 13.12.2022 15:39 - Görüntülenme: 191
  Beğen | 0  kişi beğendi