AYDIN / EFELER - Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MURAT-HALE KÜÇÜKOĞLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARİHÇESİ

Okulumuz 26 Haziran 2008 tarihinde Aydın Merkez Avukat Cevat Aldemir İlköğretim Okulunun zemin katındaki 7 dersliğinde 2008 – 2009 eğitim-öğretim yılından itibaren;

- Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı
- Gıda Teknolojisi Alanı
- Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı

İle eğitim – öğretim yapılmak üzere Kız Meslek Lisesi açılmasına ilişkin Valiliğin ilgi (a) teklifi, İlköğretim Genel Müdürlüğünün ilgi (b) yazısı ile 2 yıl sonra boşaltılması kaydıyla eğitim-öğretime açılmıştır.

AYDIN KIZ MESLEK LİSESİ 1 kurucu müdür, 1 müdür yardımcısı, 1 kadrolu hizmetli 20 geçici görevli öğretmen ve 200 öğrenciyle eğitim-öğretim vermeye başlamıştır.

2009 – 2010 öğretim yılında ise; okulumuzda müdür, 1 müdür yardımcısı, 25 öğretmen, 1 memur, 2 hizmetli görev yapmaktadır. Sözü edilen kadro ile lisemizde 9 ve 10. sınıf toplam 350 öğrencinin 7 derslikte, ikili öğretimde eğitim - öğretim hizmeti yapılmaktadır.

Aziz Atatürk 'ün 1925 yılında, TBMM açılış konuşmasında özellikle vurguladığı : "Eğitimde başarılı; ama imkânları kısıtlı çocukların okuması için varlıklı kimselerin imkân yaratması." düşüncesinin ışığında, hayırsever işadamımız Murat Küçükoğlu Beyefendi'nin gayretleriyle, okul binamız 2010-2011 eğitim - öğretim yılının başında hizmete girmiştir. 27.08.2010 tarihinde hayırsever işadamımızın isteğiyle okulumuzun adı VİMJO KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ olarak değiştirilmiştir.

Vimjo Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde 2010 – 2011 eğitim – öğretim yılında 5 kattan oluşan yeni yapılan kendi binasında, müdür, 2 müdür yardımcısı, 20 kadrolu, 1 sözleşmeli, 13 görevlendirme, 4 ücretli olmak üzere toplam 37 öğretmen, 2 memur, 2 hizmetli görev yapmaktadır. Lisemizde 9, 10 ve 11. sınıflarda eğitim gören 543 öğrenci bulunmaktadır.

Okulumuzda 2011 – 2012 eğitim – öğretim yılında mevcut olan üç alanımızın yanında;

- Bilişim Teknolojileri Alanı
- El Sanatları Teknolojisi Alanı
- Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı açılmıştır.

Aydın Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hedefimiz; tüm öğrencilerimizin Türk Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda öğretim programlarında belirtilen hedeflere ulaşmaları, vatana;ahlaklı, karakterli, kabiliyetli, dürüst, düşünceli, iradeli, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli, meslek sahibi genç kızlarımızı yetiştirmektir.

Funda ORHAN

OKUL MÜDÜRÜ