T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / EFELER - Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

9.Sınıf Ögrencilerimizin Alan Tercih Süreci

TERCİH İŞLEMLERİ

 Tercihler 24 Eylül-26 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

 Tercih başvurularının öğrenci ve velileri tarafından bireysel olarak e-Okul üzerinden yapılması esastır.

 Ancak internetten başvuru yapamayanlar, EK-1 formu doldurulup imzalı olarak okul idaresine verilmesi ya da gönderilmesi durumunda veli adına okul idaresince de bireysel başvuru ekranından başvuru yapılabilecektir

 Adaylar AMP için en fazla 15 tercih yapabilecektir.

 AMP meslek alanlarını seçecek öğrenciler, kendi okulları dışındaki diğer okullarda bulunan alanları da tercih edebileceklerdir.

 Yerleştirme işlemi yapılırken öğrencinin öncelikli olarak kendi okulunda bulunan alanlara yerleştirileceği, diğer okullardaki alanlara ancak boş kontenjan kalması durumunda geçebileceği, herhangi bir tercihine yerleşemediği takdirde okul içinde boş kalan kontenjanlara okul yönetimince yerleştirilebileceği dikkate alınarak kendi okulunda bulunan alanlardan azami sayıda tercih yapması lehine olacaktır.

 Tercih başvurusu, ilan edilen meslek alanının tercih kodunun adayın öncelik sırasına göre e-Okul' a girilmesiyle yapılacaktır.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

 Tercih başvurusunda bulunan öğrencilerin yerleştirme işlemleri, OBP(Ortaokul Başarı Puanı) ve tercih sıraları dikkate alınarak öncelikli olarak kendi okulu içindeki alanlara yapılacaktır.

 OBP: Ortaokulun 6, 7 ve 8'inci sınıf seviyesinde alınan yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması ile elde edilen ve virgülden sonra dört basamak yürütülen puanı

 Boş kontenjan kalması halinde diğer okullardan alan tercihi yapan öğrenciler de OBP ye göre merkezi sistem ile yerleştirilecektir.

 Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri hâlinde; işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla Anadolu meslek programlarında bu işyerindeki meslekle ilgili alan/dala doğrudan kayıt edilirler.

 Yerleştiği alanı değiştirmek isteyen öğrenciler kontenjan açığı bulunması durumunda koşulları taşıdıkları alanlara 9. sınıfın 1.dönem sonuna kadar geçiş yapabileceklerdir

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ İLANI

 AMP meslek alanlarına yerleştirme sonuçları 30 Eylül 2022' de ilan edilecektir.

Sonuçlar, https://e-okul.meb.gov.tr ve Veli Bilgilendirme Sisteminden duyurulacaktır. Ayrıca 8383 Mobil Bilgilendirme Servisine üye olan velilerin cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) gönderilecektir.

*Efeler İlçesindeki Tüm Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde bulunan Alanların "TERCİH KODLARINA "ulaşmak için tıklayınız.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.09.2022 - Güncelleme: 21.09.2022 13:14 - Görüntülenme: 258
  Beğen | 0  kişi beğendi